уторак, 16.07.2024.
Канцеларија за јавне набавке 5 Вести 5 Завршена обука на тему: „Портал јавних набавки, нове функционалности и промоција мобилне апликације“

Завршена обука на тему: „Портал јавних набавки, нове функционалности и промоција мобилне апликације“

04.12.2023.

Акционим планом за спровођење Програма развоја јавних набавки (2019-2023. године), у оквиру мере „Унапређење електронских јавних набавки“ предвиђена је активност организације обуке и промоције Портала јавних набавки, мобилне апликације и нових функционалности Портала јавних набавки у јединицама локалне самоуправе.

С тим у вези, због великог интересовања и актуелности теме, Канцеларија за јавне набавке је у сарадњи са Привредном комором Србије одржала бесплатан вебинар коме је приступило више од 400 представника наручилаца и понуђача из преко 30 градова и општина, а највише из Београда, Новог Сада, Ниша, Краљева, Суботице и Зрењанина.

Циљ обуке је био да се представници наручилаца и понуђача упознају са новим функционалностима Портала јавних набавки сходно новим законским решењима.

Такође, један део вебинара је био посвећен одговорима на питања и дилеме у вези са радом на Порталу јавних набавки, као и промоцији мобилне апликације за приступ Порталу јавних набавки.