недеља, 28.07.2024.
Канцеларија за јавне набавке 5 Вести 5 Додела сертификата службеницима за јавне набавке

Додела сертификата службеницима за јавне набавке

07.04.2023.

У просторијама Палате „Србија“, дана 30. и 31. марта 2023. године, организоване су две свечане доделе сертификата за 85 службеника за јавне набавке. Том приликом, представници Канцеларије за јавне набавке уручили су сертификате кандидатима који су успешно положили испит за службеника за јавне набавке према одредбама Закона о јавним набавкама („Службени гласник РС“, број 91/19) у периоду од октобра 2022. године закључно са мартом 2023. године.

У циљу припреме за успешно полагање испита, Канцеларија за јавне набавке је у претходној години организовала две дводневне Обуке за припрему полагања испита за стицање сертификата за службеника за јавне набавке. Обуке на исту тему биће организоване и у текућој години, а термине истих као и остале битне информације, Канцеларија за јавне набавке ће благовремено објавити на својој интернет страници.

Сврха полагања испита и стицања сертификата за службеника за јавне набавке јесте унапређење знања и подизање степена стручности у обављању послова јавних набавки како на страни  наручилаца, тако и понуђача, што даље утиче на повећање ефикасности и продуктивности у целокупном професионалном раду.