среда, 17.07.2024.
Канцеларија за јавне набавке 5 Вести 5 Успешно завршен пројекат „Подршка даљем унапређењу система јавних набавки у Србији“

Успешно завршен пројекат „Подршка даљем унапређењу система јавних набавки у Србији“

17.06.2021.

17. јуна 2021. године организована је завршна конференција поводом завршетка пројекта „Подршка даљем унапрeђењу система јавних набавки у Србији“ који је финансиран из претприступних фондова Европске уније ИПА 2013.

Конференцију је отворила Ивана Ђенић, заменик директора Канцеларије за јавне набавке, која је изразила изузетно задовољство оствареним резултатима пројекта. Напоменула је да је током 4 године имплементације пројекат пружио стручну и техничку помоћ Канцеларији за јавне набавке у креирању новог правног оквира у области јавних набавки усклађеног са директивама ЕУ, као и новог Портала јавних набавки.

Поред представника Канцеларије за јавне набавке, присутнима су се обратили и Мартин Клауке, шеф Сектора операција II испред Делегације ЕУ, затим Марко Јовановић, помоћник министра финансија задужен за Сектор за уговарање и финансирање програма из средстава ЕУ- CFCU, као и вођа GIZ пројектног тима Теја Колар.

Током конференције, истакнуто је да је Србија добила савременији, ефикаснији и транспарентнији систем јавних набавки у складу са директивама и стандардима који важе у Европској унији.

На самом крају конференције закључено је да ће Канцеларија за јавне набавке наставити са јачањем капацитета свих учесника у поступцима јавних набавки и унапређењем система јавних набавки у целини.