Преговори са ЕУ
Поглавље 5

Састанак билатералног скрининга за Поглавље 5

04. 06. 2014

У Бриселу је 13. маја 2014. године, одржан састанак билатералног скрининга за Преговарачко поглавље 5: Јавне набавке. Делегацију Републике Србије предводили су представници Управе за јавне набавке и гђа Тања Мишчевић, шеф Преговарачког тима, а учествовали су и представници Републичке комисије за заштиту права у поступцима јавних набавки, Државне ревизорске институције, Народне банке Србије, Министарства трговине, туризма и телекомуникација, Министарства рударства и енергетике, Министарства унутрашњих послова, Министарства одбране, Канцеларије за европске интеграције.

 
„Известиоци" из институција Републике Србије, представили су законодавни оквир, начин примене прописа, као и стање у 10 области/подпоглавља система јавних набавки у Републици Србији укључујући и концесије и јавно-приватно партнерство. Након оджаних презентације чланови Преговарачке групе 5 одговарали су на питања представника Европске комисије. Састанку билатералног скрининга приуствовали су и представници СИГМА-е, а наступ делегације Републике Србије изузетно је повољно оцењен од стране Европске комисије.
 
Наредни корак у овом процесу је објављивање документа Европске комисије Извештај о скринингу ("Screening Report") за Поглавље 5.
 

Изјаву гђе Тање Мишчевић, можете прочитати кликом на линк:


Презентације и агенду са одржаног „билатералног скрининга" можете преузети овде:

 

 

3
фотографија 1
фотографија 1
2
фотографија 2
фотографија 2