Управа за јавне набавке је на основу Закона о слободном приступу информацијама од јавног значаја („Сл. гласник РС" бр. 120/04) одредила Сузану Тодоровић као овлашћено лице за поступање по захтеву за слободан приступ информацијама од јавног значаја.

Обука о сузбијању злоупотреба у јавним набавкама

09. 11. 2017

Представница Управе за јавне набавке учествовала на тродневној радионици „Проактивне истраге коруптивних предмета, предмета финансијских превара и привредног криминала: Обука за тужиоце, полицијске инспекторе и заједничке истражне тимове/ударне групе“, која је одржана у Нишу од 7-9. новембра.

То је четврта практична обука у 2017. години на којој је, поред осталог, разматрана студија случаја злоупотребе у вези са јавном набавком.

Програм обуке израђен је у циљу унапређења капацитета тужилаца, полицијских инспектора и других регулаторних органа за проактивне истраге и процесуирање привредног криминала и коруптивних предмета, као и обезбеђивање подршке за формирање нових, специјализованих тужилачких и полицијских јединица, као и судских одељења за борбу против корупције и привредног криминала.
 
1